Megateam Walk 4 Pink sleurt elkaar door de Pink Walk heen

Megateam Walk 4 Pink sleurt elkaar door de Pink Walk heen

25 augustus 2015

In eerste instantie zouden Miranda Ziengs en Wendy Zwiep met z’n tweetjes de Pink Walk gaan lopen: een prachtig wandelevenement voor Pink Ribbon dat dit jaar voor de 3e keer plaatsvindt in Westerbork. Maar het liep allemaal net even anders. Miranda: ‘We zijn nu met een team van 69 personen!’

 

Miranda liep vorig jaar voor het eerst mee met de Pink Walk. Ze had toen borstkanker. Miranda: ‘Mensen uit mijn omgeving vroegen of ik mee ging doen aan de Pink Walk. Maar dat wist ik nog niet zeker. Ik zat middenin mijn chemo’s. Ik dacht: ik zie nog wel hoe het gaat en of ik mij sterk genoeg voel om mee te doen.’ Maar op de dag van de Pink Walk stonden haar goede vrienden uit Tsjechië ineens voor de deur! Het bleek dat zij speciaal waren gekomen om de Pink Walk te gaan lopen voor Miranda. ‘Toen heb ik toch besloten om mee te doen!’

‘De Pink Walk geeft zo’n boost, zoveel energie!’

Het werd een prachtige dag. Dus ook dit jaar doet Miranda weer mee aan de Pink Walk. Maar in je eentje meedoen is ook maar ongezellig. Dus vroeg Miranda haar handbalvriendin Wendy om met haar mee te lopen. Ook Wendy was direct enthousiast. En toen begon het balletje te rollen. Via Pink Walk-organisator Simone, kennissen van Wendy en Miranda en via een oproep op Facebook sloten er zich steeds meer mensen bij hen aan. En zo werd team Walk 4 Pink geboren!

Over de motivatie van Team Walk 4 Pink is Miranda duidelijk: ‘De Pink Walk geeft zo’n boost, zoveel energie! Ik kreeg vorig jaar kippenvel toen mijn kids mij aanmoedigden tijdens de wandeltocht. Dit jaar wil ik gewoon weer meedoen. En dat we dat nu met een team van 69 mensen (en counting, want je kan nog meedoen!) gaan doen, is fantastisch! We hebben allemaal hetzelfde doel: mét elkaar en vóór elkaar. Veel mensen lopen de tocht voor mij omdat ik borstkanker heb gehad.’ Miranda heeft ervaren hoe het is om ziek te zijn: ‘Het was een heftige periode. Nu ik weer op de been ben, wil ik mij inzetten voor de mensen die nog borstkanker hebben of gaan krijgen. Ik wil mijn steentje bijdragen aan meer geld voor borstkankeronderzoek.’

Team Walk 4 Pink is druk met het werven van sponsoren. Miranda: ‘Veel mensen uit de omgeving van Drenthe en Overijssel hebben een donatie gedaan en ook veel ondernemers uit onze dorpen, zoals de supermarkt en de kapper, willen graag een bijdrage leveren. Dat is geweldig!’

Aan de voorbereiding van Team Walk 4 Pink kan het in ieder geval niet liggen! Miranda heeft er onwijs veel zin in: ‘Met zo’n groot team sleuren we elkaar erdoorheen. We gaan ervoor samen, het wordt gewoon ontzettend leuk. En wat is 10 kilometer nou voor zo’n geweldig doel?!’

Wil jij nog aansluiten bij Team Walk 4 Pink of wil je deze actie sponsoren? Dat kan! Ga naar hun actiepagina: http://acties.pinkribbon.nl/teams/team-walk-4-pink/

 

Klik op onderstaande link voor originele. U wordt door gestuurd naar de website van pink ribbon

http://blog.pinkribbon.nl/megateam-walk-4-pink-sleurt-elkaar-door-de-pink-walk-heen

 

     

Een roze stoet wandelaars

 

 

GEESBRUG/OOSTERHESSELEN – Het duurt nog even, maar zondag 4 oktober is het alweer de derde keer dat de Pink Walk, een initiatief georganiseerd door Pink Ribbon, wordt gelopen in de omgeving van Westerbork.

Door Vincent Trechsel

Wendy Zwiep Klarus uit Geesbrug en Miranda Ziengs uit Oosterhesselen zouden de Pink Walk aanvankelijk met z’n tweeën lopen, maar kregen enige tijd geleden een lumineus idee. “Miranda en ik wilden ons inzetten voor vrouwen met borstkanker en dachten dat we een grotere groep zouden kunnen bereiken. We hebben op Facebook gelobbyd en voor we het wisten waren er ruim zeventig anderen die met ons mee willen lopen.”

Chemo

De 35-jarige Ziengs leefde vorig jaar van chemo naar bestraling en andersom. Ze heeft een zware tijd achter de rug, maakt het nu weer stukken beter en heeft vorig jaar zelfs, terwijl ze dus ernstig ziek was, de zes kilometer van de Pink Walk gelopen. Aanvankelijk zou ze niet gaan, maar toen er plots vrienden uit Tsjechië voor de deur stonden die met haar de Pink Walk wilden wandelen, ging ze natuurlijk overstag.

Roze

Pink Ribbon zet zich, zoals bij vrijwel iedereen bekend, in voor vrouwen met borstkanker, en ook voor mannen met die ziekte. Deelnemers van de Pink Walk nemen allen tien euro mee. Dat bedrag wordt in zijn geheel gebruikt voor onderzoek naar borstkanker. Het eerste jaar haalde de Pink Walk ruim 10.000 euro op terwijl vorig jaar de grens van 20.000 euro werd overschreden.

Zwiep Klarus kent Ziengs uit hun gezamenlijke handbaltijd van vroeger en wilde vorig jaar graag met haar meelopen. Ze was alleen te laat met aanmelden. Dit jaar gaan de dames samen en met ruim zeventig anderen vormen ze een team. In totaal lopen er naar verwachting duizend mensen door de omgeving van Westerbork een ronde van zes, tien of zestien kilometer. Het team van Zwiep Klarus en Ziengs gaat in ieder geval geheel gekleed in het roze en maakt zich op voor de wandeling van tien kilometer.

Hoofddoel: aandacht vragen voor borstkanker. “Ik vind dat borstkanker wordt weggedrukt”, meent Zwiep Klarus. “Het wordt weggestopt, je hoort er niemand over terwijl toch één op de zeven vrouwen borstkanker heeft. Dat vind ik heel erg, omdat ik vind dat je die verschrikkelijke ziekte juist bespreekbaar moet maken. Ik denk dat onze roze stoet dat op een mooie manier doet.”

Betekenen

Zwiep Klarus hoopt dat er nog meer mensen zijn die een bedrag willen doneren voor het onderzoek naar borstkanker. “De mensen die dat willen, kunnen naar de website http://acties.pinkribbon.nl/teams/team-walk-4-pink/ gaan, zodat we met elkaar iets kunnen betekenen voor de mensen die aan deze ziekte lijden.”

 

 

 

klik op onderstaande link voor orgineel bericht. u wordt doorgestuurd naar de website van de zuidooshoeker

http://www.zuidoosthoeker.nl/nieuws/59600/een-roze-stoet-wandelaars/

 

 


Miranda Ziengs: ‘Al dat roze in Westerbork geeft zo’n kick’

 

GEESBRUG/OOSTERHESSELEN – De recreatieve Pink Walk en Run in Westerbork wordt gehouden op zondag 2 oktober. Het team Walk4Pink is nu al druk bezig met de voorbereidingen.

Door Kristian Elders

Zo stonden de leden Wendy Zwiep-Klarus (35) uit Geesbrug, haar dorpsgenote Gerti Mulder (37) en de 36-jarige Oosterhesselse Miranda Ziengs donderdagavond voor de eerste keer op de jaarlijkse zomermarkt in Gees om geld in te zamelen voor het team, dat meedoet in Westerbork. In Gees werd iets meer dan 675 euro verzameld en ook de organisatie van de Pink Walk en Run kwam nog even langs. Samen met nog ongeveer zeventig andere fanatiekelingen uit de wijde omtrek – zij komen uit onder meer Dedemsvaart en Hoogeveen – wordt het team Walk4Pink gevormd. Mulder sluit dit jaar voor de eerste keer aan, terwijl Zwiep en Ziengs in 2015 ook al van de partij waren.

Ziengs had borstkanker, maar is genezen. Samen met vele anderen zet zij zich graag in voor Pink Ribbon. Dat is het goede doel waar uiteindelijk alle opbrengsten naar toe gaan. De Pink Walk en Run is dus een actie voor Pink Ribbon. “Al dat roze geeft zo’n kick”, weet Ziengs uit eigen ervaring na de eerdere edities. “Het was werkelijk fantastisch. Het team Walk4Pink deed vorig jaar voor de eerste keer mee.”

Ook hardlopers

Nieuw in Westerbork is dit jaar dat ook hardlopers mee kunnen doen. “Walk4Pink telt veelal wandelaars.” Het team overhandigt het ingezamelde geld op 2 oktober – in de vorm van een cheque – aan de organisatie van het gebeuren in Westerbork. “Vorig jaar haalden we als team ruim 1300 euro op en de overhandiging van de cheque was emotioneel voor ons. Dit jaar gaan we voor in elk geval 1500 euro!”

Mensen met interesse om zich aan te sluiten bij Walk4Pink kunnen tot medio september een e-mail sturen naar mirandaaz79@hotmail.com. Liefhebbers kunnen zich daarna uiterlijk op de dag van het evenement inschrijven, maar dan valt de lunch weg. Doneren kan via de website van het team: acties.pinkribbon.nl/team/team-walk4pink. Meer algemene informatie staat op www.pinkwalk.nl.

 

 

 

klik op onderstaande link om naar het originele artikel te gaan. u wordt naar de website van de zuidoosthoeker geleid.

 

http://www.zuidoosthoeker.nl/evenementen/68535/miranda-ziengs-al-dat-roze-in-westerbork-geeft-zon-kick/

 

 Westerbork ontwaakt in ware roze vesting

 

Westerbork -Afgelopen nacht hebben bijna 60 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om Westerbork roze te laten kleuren. Honderden roze bomen, roze banners, roze schoenen, zelfs honderden roze voetstappen zijn zichtbaar in het dorp.

 

Een bijzonder gezicht als je door Westerbork rijdt. De organisatie van de Pink Walk & Run blijkt achter de ludieke actie te zitten en wil op deze manier aandacht vragen voor de Pink Walk & Run op 2 oktober a.s. in Westerbork.

De straten van Westerbork zullen ook op zondag 2 oktober weer roze kleuren tijdens de vierde editie van de Pink Walk & Run. Het doel van de Pink Walk & Run is het ophalen van zoveel mogelijk geld voor Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Het aantal inschrijvingen voor de Pink Walk & Run in Westerbork op zondag 2 oktober is explosief hoger dan de voorgaande jaren.

 

Het vierkoppige bestuur van de Pink Walk & Run bestaande uit Dianne Enting, Marieke de Kleer, Leonore Dalen Gilhuys en Simone Klaver, is achter de schermen al maanden druk bezig met alle voorbereidingen voor 2 oktober.

Groot succes

Landelijk gezien staat de Pink Walk & Run Westerbork in de top 5 als het gaat om de financiële bijdrage door de organisatie van een evenement voor Pink Ribbon. "Een plek waar wij erg trots op zijn als kleine non-profit organisatie tussen alle grote commerciële organisaties", aldus het bestuur.

De afgelopen jaren bleek de Pink Walk in Westerbork al een groot succes. In het eerste jaar liepen ruim zeshonderd wandelaars mee en werd er 10.170,15 euro opgehaald. Een prachtig resultaat, dat het tweede jaar overtroffen werd. Zo’n duizend wandelaars haalden samen 18.678,65 euro op voor Pink Ribbon. Het derde jaar werd maar liefst met ruim 1200 deelnemers over de 25.000 euro opgehaald.

Landelijk evenement

De deelnemers aan de Pink Walk & Run komen uit het hele land, van Zuid-Limburg tot Noord Friesland komen de wandelaars en hardlopers op zondag 2 oktober naar Westerbork. Best trots is de organisatie van de Pink Walk & Run op deze landelijke dekking. ‘We doen erg ons best om naamsbekendheid te generen voor ons evenement , en om zodoende veel geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Het is dan ook fantastisch om te zien dat de deelnemers massaal uit heel Nederland komen om hun steentje bij te dragen’ aldus Simone Klaver van de Stichting Pink Walk.

Pink Run

Al drie jaar bestaat de Pink Walk, nieuw dit vierde jaar, is de Pink Run. Een recreatieve Pink Run van 5 of 10 kilometer zodat ook de hardlopers hun bijdrage kunnen leveren. ‘Ieder jaar was er vraag naar een run en om ook de hardlopers deze zondag naar Westerbork te krijgen hebben we besloten dit jaar ook een Pink Run te organiseren. Dus, voor elk wat wils!’

Pink Walk & Run Shirt

Iedereen die de Pink Walk & Run voor Pink Ribbon wil steunen kan het unieke Pink Walk & Run shirt bestellen. Dit kan bij de voorinschrijving via www.pinkwalk.nl, maar ook als je niet deelneemt aan de Walk of Run kan het shirt besteld worden.

Inschrijven voor de Pink Walk en Run kan op de website www.pinkwalk.nl.

Volwassenen betalen 10 euro inschrijfgeld (waarvan 8,50 euro naar Pink Ribbon gaat), kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. De start is bij Brasserie Diggels in Westerbork. De tocht van 16 kilometer start om 9.30 uur, de 10 kilometer om 10.30 uur en de 6 kilometer om 11.30 uur.

De starttijden van de Run zijn voor de 5 kilometer om 12.00 uur en de 10 kilometer om 11.00 uur. Op 2 oktober zal er rond 13.00 uur een delegatie van Pink RIbbon aanwezig zijn om de cheque met het eindbedrag in ontvangst te nemen.

 

klik op onderstaande link om naar het orgineel te gaan. u wordt door gestuurd naar de website krant van midden drenthe

https://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/nieuws/westerbork/457888/westerbork-ontwaakt-in-ware-roze-vesting.html